... RON / apartament
 
ACASA| SERVICII | TARIFE | UTILE | F.A.Q.| CONTACT
design:      
eADMIN

eADMIN

Interfon
SERVICE & MODERNIZARE
INSTALATIE INTERFON
(modernizare gratuita !)

INTREBARI DIVERSE


" Ce drepturi legale au proprietarii de locuinte, avand in vedere cheltuielile comune in cazul imobilelor cu 1-2 etaje sau gen bloc si unde pot gasi legislatia care reglementeaza modul de functionare al asociatiilor de proprietari ? "
Raspuns: Legea 196/2018

" Unde putem apela pentru ajutor in ceea ce priveste asociatiile de proprietari, administrator abuziv, calcul eronat al cotelor de intretinere (o parere strict personala), etc. fara a cheltui banii asociatiei pe avocati, experti contabili, etc. ? "
Raspuns: Legislatie - sprijin autoritati

" Administratorul blocului nostru, se pare ca este o regula generala si la alte asociatii, afiseaza listele de plata cu doua luni intarziere adica, daca luna in curs este Martie, dupa 20 Martie afiseaza lista de plata pentru Ianuarie cu facturile la utilitati aferente lunii Ianuarie. Mentionez ca am primit deja toate facturile la utilitati pentru luna Februarie insa nu s-au platit inca nici cele pentru Ianuarie (!) administratorul plateste facturile de regula la limita termenului de plata fara a intra in penalitati. S-au auzit deja zvonuri in bloc cum ca administratorul ar tine banii asociatiei blocati intr-un cont personal. Este corect acest mod de lucru, afisarea cu doua luni in urma a listelor de plata? "
Raspuns: Legislatie - termenul de afisare a listelor de plata

" Am cerut administratorului sa-mi arate factura unui furnizor de servicii sau o copie a acesteia, pe de o parte pentru a afla despre ce firma este vorba iar pe de alta parte, sincer, sa verific sumele facturate. Administratorul mi-a spus ca nu am acest drept, de fapt a spus ca niciun locatar nu are acces la documentele asociatiei cu exceptia unui expert contabil. Ce pot face in aceasta situatie? "
Raspuns: Drepturi - acces la documentele asociatiei

" De aproape 3 ani de zile nu am caldura la caloriferul din sufragerie. De curand, in sfarsit s-a decis inlocuirea coloanelor respective insa, un vecin bransat la aceeasi coloana, a spus ca el nu permite accesul in locuinta personala deoarece a investit in renovarea apartamentului si nu are chef de stricaciuni in casa. Ce se poate face ? "
Raspuns: Obligatii - accesul pe proprietatea personala

" Sunt un sac de nervi. Am aflat de curand, am verificat sa vad daca este adevarat si asa este, ca administratorul blocului, in lipsa unui comitet executiv, a decis sa faca o fapta buna si sa zugraveasca scara. Blocul este inca in "ambalajul original" asa cum a fost "livrat" initial insa, dupa 25 ani de "neimbunatatiri" acum este in paragina dar el a considerat ca asta este o prioritate asa ca a anuntat actiunea si a spus ca o sa coste 600-800 RON insa am verificat in banca si pe extrasul de cont apare "retragere numerar: 5000 RON pentru zugravit scara". Suntem buni de plata acum ? "
Raspuns: Drepturi - refuz plata cheltuieli diverse

" In blocul unde locuiesc s-a inscaunat la conducere un clan intreg, o familie intreaga cu tot cu catel si purcel, sotul este administrator si restul familiei ( sotie, veri, cumnati ) unu' este cenzor, unu' casier, doi in comitetul executiv. Ce facem? "
Raspuns: Legislatie - evitarea situatiilor care pot duce la coruptie

" Asociatia noastra a primit o oferta interesanta, montarea pe fatada blocului a unei reclame uriase din material semitransparent. Unii locatari nu sunt de acord insa altii sunt incantati de suma pe care urmeaza s-o primeasca astfel ca au aparut animozitati destul de serioase. Ce se poate face ? "
Raspuns: Legislatie - veniturile asociatiei

" Doresc sa stiu situatia financiar-contabila centralizata a asociatiei mele insa administratorul mi-a spus ca nu exista asa ceva. Intr-un final, dupa multe insistente si discutii contradictorii, a afirmat ca nu este datoria lui s-o faca ci a cenzorilor, a contabilului blocului, etc. Exista reglementari in acest sens ? "
Raspuns: Legislatie - situatia soldurilor elementelor de activ-pasiv

" Am observat cheltuieli administrative nejustificate la asociatia noastra de proprietari, normal ca din punctul meu de vedere, si in plus repartizarea eronata a unor facturi. M-am interesat si am aflat ca avem un cenzor care de fapt doar da cu pixul pe hartie fara sa verifice prea mult astfel ca m-am oferit sa fac parte din comisia de cenzori insa administratorul de bloc mi-a spus ca nu se poate pe motiv ca nu am studii de specialitate. Are dreptate ? "
Raspuns: Legislatie - cerinte pentru a deveni cenzor

" Un vecin de la un etaj superior a avut o defectiune la teava de apa rece de la baie. Din pacate era si week-end si noapte asa ca pana sa observe careva a inundat mai multi vecini si a provocat daune insemnate. El tot sustine ca este nevinovat pentru ca nu era prezent si deci nu plateste. Ce se poate face ? "
Raspuns: Obligatii - reparare stricaciuni

" Administratorul de bloc a venit sa-mi ceara copie dupa Cartea de identitate, a mea si a celorlalti membrii ai familie, motivand ca trebuie sa ne treaca in Cartea de imobil. Mai exista cartea de imobil? "
Raspuns: Legislatie - evidenta persoanelor, Legislatie - cartea de imobil, Legislatie - prelucrarea datelor cu caracter personaleADMIN

expert contabil

CIF
INFIINTARI & MODIFICARI
ASOCIATII PROPRIETARI
(dosar finalizat cu CIF)
UltraIT.ro optimizat
2019 © eADMIN
INREGISTREAZA-TI
ASOCIATIA!

PROGRAM CONTABILITATE ASOCIATII DE PROPRIETARI


email: contact@avizier.info | suport tehnic: 0727 035555
eADMIN